Noticas IDI

Un total de 18 empreses de Balears ja són idigital

Un total de 18 empreses industrials d’arreu de les Illes Balears han finalitzat aquest mes el programa de transformació digital de l’IDI, que ha invertit 118.000 euros en el disseny de plans de digitalització personalitzats per a cada empresa. Aquesta ajuda s’emmarca en l’estratègia idigital, que té com a objectiu impulsar la transformació digital de les empreses industrials de les Illes.

Més de la meitat de les empreses, un 55%, s’han acollit al Pla Estratègic de Digitalització, dirigit a indústries que es troben a les fases inicials de digitalització. Un 40% ha participat al Pla Estratègic d’Integració Digital, per a empreses amb un cert grau de digitalització. Finalment, un 5% han dut a terme el Pla Estratègic de Digitalització Avançada ja que tenen un grau de maduresa avançat en aquest tema. Els sectors majoritaris de les empreses que s’han acollit a l’ajuda són el de moda, seguit del nàutic, hàbitat i indústria transformadora. Els beneficiaris han rebut assessorament de consultors especialitzats, habilitadors digitals, que han realitzat els plans de transformació digital de les empreses.

idigital pretén incrementar el valor afegit industrial i l’ocupació qualificada del sector, el desenvolupament de palanques competitives per afavorir les exportacions industrials, i propiciar un model propi de la indústria del futur.

L’estratègia de digitalització, impulsada per l’IDI i la Direcció General de Política Industrial, s’emmarca en el Pla d’Indústria, concretament a l’eix d’acceleració tecnològica, i pretén donar una resposta al sector davant del repte de la digitalització i la introducció de la Indústria 4.0. Les empreses a les quals va destinada aquesta acció són totes les industrials, amb especial atenció als sectors considerats estratègics al Pla d’Indústria (nàutic, aeronàutic, hàbitat, indústria cultural i tecnològica, moda i alimentació), més la serviindústria.

FEDER

Pàgina carregada en 0.0126 segons. IDI versió 3.2.0-dev