Una de les eines principals que heu d'utilitzar per passar de la idea al negoci és el Pla d'empresa. L’IDI facilita un recurs renovat: el Pla d’Empresa alineat amb el Pla d’Autoocupació i Foment de l’Emprenedoria (2017-2020).

Què és un Pla d’Empresa?

És un document escrit que serveix per explicar i presentar un projecte empresarial. Detalla els elements més importants per a la posada en marxa d’un negoci i és fonamental per estudiar la viabilitat organitzativa, legal, tècnica, comercial, econòmica i financera de l’oportunitat de negoci.

És una eina emprada també pel desenvolupament d’empreses ja constituïdes i per sol·licitar col·laboracions i finançament.


Què inclou aquest Pla d'Empresa?


a)
El Document word que us permetrà descriure el vostre model de negoci. Hi trobareu preguntes orientatives que us serviran de guia per a l’elaboració:

  1. Dades del projecte i presentació de l’equip promotor 
  2. Resum executiu
  3. Producte/Servei 
  4. Anàlisi de mercat 
  5. Pla de màrqueting. Comunicació. Comercialització 
  6. Pla productiu-operatiu i pla de recursos humans 
  7. Estat de desenvolupament i pla d’implementació del projecte
  8. Pla econòmic financer
  9. DAFO   

També us podeu descarregar el Pla d'Empresa en format PDF

b) El Full de càlcul excel del Pla econòmic financer, per a la presentació de les dades.

L’IDI prescriu la utilització d’aquest model i recomana que la presentació sigui concreta i clara, amb uns continguts ben estructurats.

Per a la sol.licitud d'Ajudes a l'inici de l'activitat (programa 1) i per a les Ajudes per al Reenfocament (programa 3.1) de les Subvencions a l'Autoocupació 2018 s'ha de presentar Pla d'Empresa: Document word i el Full de càlcul. La contrasenya per desprotegir-lo és “IDI”.

En cas de sol.licitar l'Ajut per fomentar relleu generacional (programa 2.2) s'ha de presentar una Memòria de relleu generacional


Així mateix podeu accedir a
altres models de Pla d’Empresa que s’adaptin a la vostra activitat:També podeu utilitzar aquesta altra eina que la Direcció General d'Indústria i de la Petita i Mitjana Empresa del Ministeri d'Indústria, Energia i Turisme posa al vostre abast: simulador de pla d'empresa