És un programa que es desenvolupa dins l’àmbit escolar en col·laboració amb els ajuntaments i els centres escolars.


Objectius


- Apropar els alumnes del primer cicle de Primària al teixit comercial del municipi. 
- Donar a conèixer l’oferta del comerç minorista: veure la diversitat de comerços de la localitat i dels productes i serveis que ofereixen.
- Captació de nous clients: sensibilitzar els nins i joves perquè coneguin i comprin a les botigues del seu poble.


Descripció del programa

Es planteja una proposta didàctica que vincula comerç i escola per posar en contacte els infants amb el comerç del seu poble a partir de diverses línies d’actuacions coordinades:

-
Realització de visites guiades als establiments comercials. D’aquesta manera els alumnes tendran l’oportunitat de visitar tant els comerços tradicionals com les botigues més innovadores del municipi.

-
Material didàctic Anem a conèixer el comerç de..., per tal que el professor i els alumnes puguin treballar-lo dins l’aula.

-
Altres propostes, com ara concursos de dibuix, xerrades a les aules amb comerciants, foment del comerç just i consum responsable... per reflexionar sobre la importància que té un acte tan quotidià com és allò que compram i on ho fem.


Municipis adherits al programa

Des del curs escolar 2016-2017, més de 25 municipis de les Illes Balears ja s'han adherit a Comerç i Escola:

- Mallorca: Alcúdia, Algaida, Ariany, Artà, Binissalem, Bunyola, Campos, Consell, Costitx, Esporles, Lloret, Lloseta, Llubí, Manacor, Mancor de la Vall, Montuïri, Muro, Petra, Pollença, Porreres, Puigpunyent, Sa Pobla, Sant Joan, Sencelles, Vilafranca

- Eivissa: Santa Eulària del Riu, Sant Josep de sa Talaia

- Menorca: Alaior, Ferreries