width=
El comerç és una de les activitats econòmiques que més dinamitza els pobles i les ciutats, perquè manté els centres urbans com a llocs vius, plens d’activitat i de gent. El comerç genera una riquesa més repartida, dinamitzant l’economia local i invertint en persones que reinvertiran en el nostre entorn. Al mateix temps, crea i consolida llocs de feina. És sinònim de comoditat, proximitat i tracte personalitzat.


Els comerços són també el canal més habitual de sortida dels productes locals. Cada vegada més, el comerç és un element imprescindible en la definició de la imatge del poble o la ciutat i en la configuració de les destinacions turístiques.

Té fortes sinergies amb altres sectors, com l’hoteleria, el turisme o la cultura, ajuda a mantenir l’entorn urbà, i evita que es degradi.


Un sector estratègic a les Illes BalearsFont: Direcció General d'Economia i Estadística Dades 2014/2015
A la vista d'aquestes dades, i amb l'objectiu de desenvolupar accions i polítiques que ajudin a mantenir la competitivitat i viabilitat del petit comerç de les Illes Balears neix iComerç, un programa adreçat a potenciar la innovació i la competitivitat dels comerços de les nostres illes, i que revitalitzarà els nuclis urbans i les barriades. El treball en equip i la coordinació de les administracions, agents socials, associacions i comerços de la zona, és vital per aconseguir la dinamització desitjada i el rendiment econòmic esperat a nivell comercial i territorial.