Què és “Pa d’aquí. Forn i tradició”?

És un distintiu de qualitat que vol posar en valor el pa tradicional de les Illes Balears. La marca, creada per l’Associació de Forners i Pastissers de les Illes Balears i l’IDI, distingeix els diferents tipus de pans de les Illes elaborats a forns amb obrador.

Quins forns i establiments poden tenir la marca “Pa d’aquí. Forn i tradició”?


Podeu trobar la marca als forns i a les pastisseries de les Illes Balears amb obrador amb un mínim del 70% de productes d’elaboració pròpia. A més, han d’oferir al públic almenys dues varietats considerades típiques de les Illes Balears.

El consumidor pot distingir els forns adherits a “Pa d’Aquí, forn i tradició” per un vinil amb el logotip de la marca, que en la majoria dels casos es col·loca al vidre de l’aparador del forn.


Quins pans es consideren típics a les Illes Balears?


El pa pagès (blanc o moreno), el pa de xeixa, el llonguet, la magraneta, la viena, el panet d’oli, les galetes fortes d’Eivissa, el cóc de Ciutadella i la galeta d’oli.


Objectius de la marca:

  • Identificar els forns on s’elabora el pa d’obrador.
  • Posar en relleu la qualitat del pa i el respecte al producte, a més de donar a conèixer el món que l’envolta.
  • Distingir el sector davant de la forta competència d’establiments no especialitzats que també ofereixen pa al consumidor.
  • Potenciar la formació i el relleu generacional perquè és absolutament necessari per garantir el futur del sector.
  • Donar a conèixer el disseny com a eina per posar en valor els productes tradicionals i culinaris.


Actualment a quasi tots els municipis es poden trobar les diferents varietats de pa considerades típiques de les Illes Balears. Els forns interessats en adherir-se a la marca Pa d’Aquí, poden descarregar-se aquest document en el qual trobaran el reglament d’ús de la marca, la sol·licitud i la declaració responsable. Una vegada emplenat l’han de remetre al correu electrònic: Aquesta adreça de correu-e està protegida dels robots de spam.Necessites Javascript habilitat per veure-la.


Consulta la ubicació dels forns amb la marca Pa d'Aquí