Ahir a la nit, la directora general de Comerç i Empresa Pilar Sansó, va presentar el document redactat pels tècnics de l'IDI, a l’Ajuntament de Ciutadella. Aquest projecte és una acció emmarcada dins icomerç, un programa de la Conselleria de Treball, Comerç i Indústria i desenvolupat per l'IDI, que posa al servei dels comerciants un instrument d’innovació amb l’objectiu de modernitzar el sector i millorar la competitivitat del comerç de proximitat.

El pla de millora és el resultat d’una jornada estratègica que va tenir lloc amb els comerciants de Ciutadella i els tècnics d’icomerç de l’IDI, amb la intenció d’analitzar les fortaleses i les febleses del teixit comercial. A més de la jornada, també es varen fer enquestes als comerciants. Posteriorment, els tècnics de l’IDI analitzaren les dades juntament amb el teixit comercial, i el resultat és el document presentat, que té com a objectiu aconseguir un sector comercial més innovador.

Segons el pla de millora, un dels punts més destacables del teixit comercial de Ciutadella és l’harmonia estètica que presenta, molt respectuosa amb l’entorn. A més, un altre aspecte positiu és que l’eix comercial es troba dins una zona per a vianants.

Per una altra banda, l’estacionalitat i la manca de places d’aparcament serien alguns dels punts amb els quals s’ha de treballar per millorar el comerç de la ciutat.

Els tècnics de l’IDI han establert sis àmbits d’actuació per aconseguir un model comercial de proximitat, professional, dinàmic i responsable: formació i millora del comerços; anàlisi de necessitats a nivell comercial; millora de l’espai urbà; normativa municipal en relació a l’ocupació de la via pública; dinamització i promoció comercial; i sensibilització del consumidor vers la compra local.

Ciutadella compta amb unes 600 activitats comercials minoristes. L’índex comercial de la ciutat és superior a la mitjana de les Illes, ja que se situa en 19,81 comerços per cada 1.000 habitants, enfront del 12,64 de les Balears.

L’acte va comptar amb la presència de la regidora de Turisme i Comerç, Noemí Camps, així com representants de l’Asociació Ciutadella Antiga i Ascome, i comerciants del municipi.