El programa d’impuls a l’emprenedoria ICAPE amplia enguany els mercats d’emprenedors que celebra com a activitat final del projecte. Inca i Menorca se sumen a Palma, Manacor i Eivissa com a seus dels mercats ICAPE. Aquesta setmana, els alumnes del Raiguer i Menorca han recollit els permisos de venda als ajuntaments d’Inca i Ciutadella que els permetran participar en aquest esdeveniment. 

El mercat ICAPE d’Inca tendrà lloc el dia 10 de maig a la Plaça del Mercat Cobert i hi participaran 11 grups de Primària i Secundària dels centres CEIP Llevant d’Inca, CEIP Maria de la Salut, CEIP Vora Mar de Can Picafort, Col•legi Es Liceu de Marratxí, Col•legi Monti-Sion de Pollença, i Col•legi Nostra Senyora de Consolació d’Alcúdia.

Pel que fa al mercat ICAPE de Ciutadella se celebrarà dia 9 de maig a la Plaça dels Pins, i comptarà amb 15 grups dels centres Francesc de Sales, CC Sant Francesc d’Assís, CEIP Sa Garriga, CEIP Margalida Florit, CEIP Àngel Ruiz i Pablo, IES Josep M. Quadrado, IES M. Àngels Cardona, i IES Pasqual Calbó i Caldés.

El mercat ICAPE és l’activitat final que conclou el programa que ja compta amb sis edicions. L’objectiu d’ICAPE és impulsar les capacitats emprenedores dels alumnes a través de la creació d’una cooperativa o d’una ONG.

Els centres de la comarca adherits a ICAPE són Durant el curs, els alumnes ICAPE creen i gestionen una cooperativa, en el cas de Primària i Formació Professional, o una ONG, en el cas de Secundària. Passen per totes les etapes de formació d’una empresa: nom i logotip, estatuts, elecció de junta directiva i generació de CIF. Després elaboren productes o organitzen serveis per aconseguir beneficis que els de Secundària donen a un projecte de cooperació proposat per una ONG real. Els més petits inverteixen part dels doblers en una sortida de grup i la resta els cedeixen a una ONG. Les ONG que col•laboren amb ICAPE són Llevant en Marxa, Fundació Campaner, Escola en Pau i Fundació Vicenç Ferrer, S, Ajuda en Acció, Malaria 40 i Formación Senegal. A més, es pretén que els estudiants aprenguin a treballar en equip, prendre decisions  i assumir responsabilitats, a través de la metodologia de treball cooperatiu que es du a terme dins l’aula.

Per tal d’aconseguir vendre tota la producció, l’IDI organitza el mercat ICAPE, on es reuneixen tots els centres participants durant un matí i posen en pràctica tots els coneixements apresos durant el curs. Gràcies al permís municipal aconseguit avui, els alumnes poden vendre els productes elaborats o els serveis que han organitzat. Les escoles s’adhereixen a ICAPE de forma voluntària i durant aquests sis anys de vida la majoria de centres ha repetit l’experiència i fins i tot l’han ampliat a més cursos.