El dissabte 30 de maig, en el marc de les Fires i Festes de Manacor, es varen lliurar els premis als guanyadors del concurs d'aparadors; Manacor, el cor de llevant, una de les propostes incloses en el pla de dinamització comercial i que hem dut a terme en col·laboració amb l'Ajuntament de la localitat, el qual va donar més de 2000 € en premis per als dissenyadors i comerços guanyadors. 


Amb l'objectiu de triar els guanyadors, en la categoria de dissenyadors, es va formar un jurat professional integrat per Carme Bennasser, cap del Servei de Comerç de la Conselleria d'Economia, Francisca Rufiandis Regidora de Cultura de l’Ajuntament de Manacor, Cristina Santandreu, tècnica del programa de Dinamització Comercial de l'IDI, Joan Gálvez, coordinador dels estudis de disseny d’interiors d'EDIB i Maria Bel Riera, arquitecte i paisatgista.

 

D'altra banda, la selecció dels comerços guanyadors, es va fer a través de la pàgina de Facebook de l'Oficina de Desenvolupament local, des d'on la gent va poder votar l'aparador que més els va agradar.

 

Un cop examinats els aparadors dels 19 comerços participants en el concurs, on es va valorar el compliment dels 5 criteris exposats a les bases, així com els bons resultats aconseguits amb baixos pressupostos, reciclatge i reutilització dels elements propis de cada un dels comerços.

 

El jurat professional va acordar per unanimitat declarar desert el primer premi perquè la igualtat i l'equilibri entre els aparadors va fer complicat destacar-ne un en particular. En lloc d'això, el jurat va concedir tres segons premis, dotats amb 600 euros cada un d'ells, als dissenys realitzats per Cristina Estarellas i Verónica Chacón per a l'aparador de Kulture; Manel García, Mireia Cabani i Damià Rotger per al de Can Garanya; Nicolas Guevara i Niels Datema per al de Bracco Dona. 

 

El tercer premi, dotat amb 300 euros, es va concedir al disseny de l’aparador realitzat per Catalina Forteza per a la Cereria sa Bresca. S’ha valorat la sensibilitat estètica, la composició i l'elecció de colors i elements, així com la subtilesa a l’hora de representar el tema.

 

A més dels premis, també es concediren tres accèssits de 100 euros cada un als dissenys dels aparadors realitzats per; Norman Sánchez per a Mobles Ducal; Marina Valls i David Trujillo per a Mon Petit Paris; i Neus Pastor per a Art Manacor.

 

Cal destacar l'alt nivell dels dissenys dels aparadors i donar les gràcies a tots els participants, sense l'esforç dels quals, res d'això hagués estat possible.