Es constitueix l'associació de coworkings privats

Els centres coworking privats de les Illes Balears han creat COILLES, una associació d'espais coworking que ha quedat constituïda aquest matí a la Conselleria de Treball, Comerç i Indústria. COILLES està formada per sis centres de Mallorca, Menorca i Eivissa. L'acte ha comptat amb la presència del director general de Política Industrial, Manel Porras; la gerent de l'IDI, Núria Hinojosa; i respresentants dels coworking.

L'associació COILLES ha estat impulsada per l'IDI i s'emmarca dins el Pla d'autoocupació i foment de l'emprenedoria de la Conselleria de Treball, Comerç i Indústria. Aquest pla contempla el foment de l'emprenedoria col.laborativa dins la línia estratègica d'assessorament i tutorització dels projectes de negoci.

Entre els objectius de la nova associació hi ha la difusió del concepte coworking i promoure el creixement d'aquests espais a les Illes Balears; l'oferiment de formació als professionals que hi desenvolupen l'activitat per incrementar la seva competitivitat; i defensa dels interessos dels associats, entre d'altres. A més, destaquen que formaran una comunitat de coworkers amb la intenció de crear una comunitat participativa i col.laborativa que generi un ambient de cooperació i una xarxa d'intercanvi d'experiències (networking).

Balears compta actualment amb més de quaranta coworking que ofereixen espais compartits a emprenedors interessats a tenir un lloc on poder desenvolupar el seu negoci i que volen al mateix temps compartir experiències, coneixements i crear sinergies amb altres treballadors. Els perfils dels coworker són autònoms, empreses de nova creació, startups, i treballs relacionats amb l'entorn digital. Es calcula que a les Balears hi ha al voltant de 300 usuaris de coworking.

COILLES està formada pels coworkings Nidus, Wohaby, WOhaby Manacor, Menorca Lab, Cowork Ibz i Origen Ibiza. El president de l'associació és Javier de Timoteo, i els vicepresidents, Salvador Carbó i Carlos Santamaria.