L'empresa Global Cen ha resultat la guanyadora d'aquesta edició dels Premis EmprenedorXXI a les Balears. El guardó s'ha lliurat en el marc de la jornada d'innovació, tecnologia i emprenedoria 'DayOne Innovation Summit', divisió especialitzada de Caixabank per a empreses de tecnologia, innovació i els seus inversors.

De les 22 empreses de les Balears que es varen presentar a la convocatòria d'enguany, 8 varen ser les seleccionades i 3 les finalistes: Hustle Got Real, Global Cen i NuMat MedTech.

L'empresa guanyadora, Global Cen, ha desenvolupat tecnologia i aplicacions per a un nou sistema de mesurament del camp elèctric natural, anomenat CEN, que condiciona el creixement vegetal. Un bon disseny de cultiu pot augmentar en un 20% la producció.

El premi inclou una dotació econòmica de 5.000 euros i l'accés a un programa internacional d'acompanyament a Silicon Valley, organitzat per Esade en col·laboració amb la Singularity University, o un curs internacional de creixement empresarial, Ignite Fast Track, de la Universitat de Cambridge (Regne Unit).

Com a primera finalista ha estat seleccionada Hustle Got Real, empresa que ha desenvolupat una tecnologia que permet vendre en línia sense tenir productes en estoc, des de qualsevol part del món.


El segon finalista ha estat NuMat Medtech, empresa de biotecnologia dedicada al desenvolupament de superfícies innovadores de biomaterials per a aplicacions mèdiques.

Cal destacar que la jornada DayOne Innovation Summit ha reunit més de 120 persones. Durant aquesta, s'han celebrat workshops, masterclass, ponències i taules rodones, en les quals els experts convidats han explicat les noves tendències del sector.

Els Premis EmprenedorXXI estan organitzats per CaixaBank, a través de la seva divisió especialitzada per a empreses de tecnologia, innovació i els seus inversors DayOne, i cootorgada pel Ministeri d'Indústria, Comerç i Turisme, a través d'ENISA, Empresa Nacional d'innovació. També col·labora la Comunitat Autònoma a través de dos òrgans instrumentals, com són l'IDI, dependent de la Conselleria de Treball, Comerç i Indústria, i la Fundació Bit, depenent de Vicepresidència i Conselleria d'Innovació, Recerca i Turisme.