El sector de la indústria nàutica de les Balears i el Palma International Boat Show aniran de la mà als principals fòrums nàutics internacionals amb el doble objectiu de donar a conèixer el potencial del sector a les illes i la propera edició del Palma Boat Show, que tendrà lloc del 27 d’abril a l’1 de maig de 2019.

Aquesta col·laboració publicoprivada és possible gràcies a un conveni entre l’IDI, organitzador del Palma International Boat Show, amb l’associació Balearic Yacht Destination (BYD), que reuneix empreses líders de reparació i remodelació d’embarcacions, serveis complementaris nàutics i marines, ubicades a les Illes i enfocades a les embarcacions de gran eslora. De fet, la col·laboració amb BYD es va iniciar l’any passat amb un estand conjunt a Fort Lauderdale Boat Show.

Després d’aquesta experiència positiva, BYD i el Palma International Boat Show varen assistir al MYBA Charter Show de Barcelona el passat mes d’abril, i compartiran espai d’exposició a Mònaco Yacht Show (del 26 al 29 de setembre) i a Fort Lauderdale International Boat Show (del 31 d’octubre al 4 de novembre). En aquestes cites, es promocionarà la indústria nàutica de Balears, cercant clients potencials que venguin a les Illes per dur a terme tasques de reparació, remodelació i manteniment d’embarcacions.

S’ha de tenir en compte que el sector nàutic és un dels considerats estratègics per a l’economia balear, tal i com es desprèn del Pla Industrial 2018-2025 presentat per la Direcció General de Política Industrial de la Conselleria de Treball, Comerç i Indústria.

El sector de la nàutica recreativa concentra a les Illes Balears 272 empreses, han facturat 561 milions d’euros presentant un creixement acumulat del 10,5% en quatre anys, i ocupa 2.676 treballadors. El 40% de les empreses pertanyen a l’àmbit del refit&repair, tant de grans com petites i mitjanes eslores. La resta de la cadena de valor està formada per firmes de comerç, comerç i reparació, xàrter, brokerage, marines, construcció d’embarcacions, i agències de serveis.

A més de Mònaco i Fort Lauderdale, l’organització del Palma International Boat Show acudirà al Saló Nàutic de Barcelona (del 10 al 14 d’octubre) i a Boot de Dusseldorf (del 19 al 27 de gener de 2019) per donar a conèixer totes les novetats de la propera edició d’una de les fires flotants més importants de la Mediterrània.