L’IDI participa enguany a la 4a edició de la Ruta del Llonguet de Palma amb la marca de “Pa d’Aquí, forn i tradició”, un distintiu de qualitat creat en col·laboració de l’Associació de Forners i Pastissers de les Illes Balears.

L’IDI repartirà bosses de cel·lulosa per als panets amb la imatge de la marca, que es venguin en els establiments patrocinats. A més, es difondran fulletons explicatius d’aquest distintiu amb una descripció dels pans de les Illes Balears considerats tradicionals.

Aquest matí s’ha presentat una nova edició de la Ruta del Llonguet de Palma, que comença el proper dimecres, 25 de juliol, fins el dia 31 d’octubre. Un total de 35 forns de Palma oferiran cada dimecres durant tot el dia un llonguet amb una beguda per 2,5€ amb la intenció de posar en valor aquesta tipologia de pa com a element d’identitat de Palma.

El projecte “Pa d’Aquí, forn i tradició” pretén que el consumidor identifiqui la marca amb pa de qualitat, tradicional i saludable. Per acollir-se a la marca, els forns han de tenir obrador i han d’elaborar un 70% dels productes a la venda.

A més, han de fer al manco dues varietats dels pans considerats tradicionals de les Illes Balears: el pa pagès (blanc o moreno), el pa de xeixa, el llonguet, la magraneta, la viena, el panet d’oli, la galeta d’Eivissa, el cóc i la galeta d’oli.


Actualment, un total de 285 establiments de les Illes Balears s’han adherit a la marca “Pa d’Aquí, forn i tradició”.

Els consumidors els poden reconèixer per un vinil identificatiu amb la imatge del distintiu.